Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip
Email: hello@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000
Fax: +88 (0) 202 0000 001

Fotoshoot lokaties: Thuis studio + bos & veld

Fotoshoot lokaties: Thuis studio + bos & veld

Wanneer je een fotoshoot boekt reis ik zonder problemen met de auto naar de gewenste lokatie. Reizen hoort bij mijn werk, en naast een kilometervergoeding reken ik geen kosten voor mijn reistijd. Maar wanneer je deels in een studio setup wilt fotograferen, en deels op een aantal mooie lokaties in de natuur, ben je ook in mijn thuisstudio aan het juiste adres! Dit heeft een aantal voordelen, waar ik je wat meer over zal vertellen.

Wonen aan de rand van de natuur

Ik ben niet voor niets van Rotterdam naar Renkum verhuisd; mijn roots zullen altijd in de grote stad liggen, maar ik wilde gewoon meer groen om me heen. Daar zijn we gelukkig enorm goed in geslaagd! Wanneer je de voordeur uit loopt sta je nog geen 25 meter verder aan de rand van een paar prachtige velden, waar meteen een bordje van staatsbosbeheer staat. In de bossen liggen namelijk niet alleen een paar historische grafheuvels; de velden zijn ook druk bevolkt met allerlei flora en fauna.

Er liggen een aantal landbouwvelden waar in de warmere seizoenen onder andere rogge en tarwe wordt verbouwd. Daarbij is er een veld dat sporadisch wordt ingezet voor een klein groepje kalveren, waar op de juiste momenten de mooiste veldbloemen groeien. En de stroken daar tussen in? Die worden door de gemeente ingezaaid met een grote variatie aan planten die beschutting geven aan muizen en andere knaagdieren – zodat de roofvogels die nestelen in de bosranden daar ook profijt van hebben. Dat is een prachtig gezicht kan ik je zeggen; vaak worden we hier in de buurt verrast door klaprozen en korenbloemen, maar ook door bijvoorbeeld zonnebloemen!

Daarbij begint hier ook een bosrijk gebied, dat zich uitstrekt naar het Renkums Beekdal – en ver daar buiten. Als je op de kaart kijkt zou ik in theorie vanaf mijn huis aan één stuk door door de natuur naar Zwolle kunnen wandelen!* Het bos biedt tijdens elk seizoen prachtige plekken en momenten om te fotograferen.

* Ik ben de uitdaging een keer aangegaan trouwens, maar ik vond een wandeling van 25 km naar Otterlo wel genoeg ;)

Je hoort het al: Ik wordt lichtelijk lyrisch van zo’n fijne plek om te wonen. En ook als fotograaf is het hier dus vol op genieten! En ik laat mensen die een fotoshoot bij me boeken daar graag in mee delen.

Mijn thuisstudio: Studio setup aan huis

Hoewel het idee van een eigen fotostudio’tje me soms wel eens aanspreekt, heb ik één ding geleerd in mijn loopbaan als fotograaf: Variatie is goed voor mijn inspiratie. Dag in dag uit gebonden zijn aan een plek met dezelfde raampartijen, dezelfde achtergrondrollen en dezelfde uitgemeten hoekjes is iets wat me totaal niet aanspreekt. Dat is de reden dat ik gebruik maak van een set studiolampen en een achtergrondsysteem waar ik mee kan reizen; op die manier kan ik waar en wanneer ik maar wil een fotostudio opbouwen. Zo werk ik voor zakelijke klanten vaak op een lokatie die zij hebben gekozen; indien gewenst neem ik dan mijn lampen mee (tenzij de klant voor de gelegenheid een grote fotostudio met toebehoren heeft gehuurd natuurlijk).

Dat neemt niet weg dat ik ook wel eens de gemakken zie van vanuit huis werken. Een aantal voordelen op een rij:

– Het is niet nodig om naar de lokatie te reizen. Dat scheelt mij niet alleen tijd – dat scheelt de klant ook op de factuur

– Ik heb alle spullen die ik in bezit heb voor handen: Dat scheelt mij tijd met voorbereiden en inpakken

– Er is plek om je om te kleden, en eventueel om je haar en make-up bij te werken

– Aan de keukentafel kunnen we gezellig kennismaken met een kop thee voordat we aan de slag gaan!

Deze voordelen hebben er voor gezorgd dat ik al zo lang ik fotografeer mijn huis inzet als lokatie. Zeker nu het zo makkelijk is om uit te wijken naar de mooiste plekjes vlak buiten de deur!

Wat voor soort fotoshoots zijn geschikt voor mijn thuisstudio en daar buiten?

Fotoshoots die ik in en rond huis aanbied voldoen aan twee voorwaarden: Het gaat altijd om een uitgebreide fotoshoot – waarbij er de mogelijkheid is om van kleding te wisselen. De inzet van flitslicht of lampen is daarbij niet belangrijk – ook al is die mogelijkheid dus wel voorhanden. Denk daarbij aan een:

– Portret fotoshoot
Model fotoshoot
– Casting fotoshoot
– Boudoir fotoshoot

En indien bedrijven interesse hebben in het gebruik van mijn woning en de omgeving als lokatie, is deze optie ook bespreekbaar.

Heb je interesse om een shoot met alle gemakken van mijn thuisstudio te boeken?

Bekijk dan mijn fotoshoot aanbod, of neem contact met me op om de mogelijkheden door te spreken!

En… Benieuwd naar het soort resultaten dat je krijgt wanneer je een fotoshoot in mijn thuisstudio boekt? Bekijk hier onder wat voorbeelden van fotoshoots die in mijn thuisstudio en bij huis zijn genomen:

Fotoshoot voor muzikant Postie
Portret fotoshoot voor zussen B + M
– Portret fotoshoot voor Eline
Love fotoshoot voor E + P
– Casting fotoshoot voor Indi

liefs, Nathalie